IT Security Symposium

De vier sprekers van het symposium hebben in beperkte tijd een spervuur aan informatie, aandachtspunten, kansen en oplossingen op u afgevuurd. Wilt u de presentaties nog eens rustig terugkijken? Dat kan. Onderstaand kunt u de video's terugzien.

Stefan Zevenberg: "Ons gebeurt hélémaal niks!"

Stefan Zevenberg presenteert zijn nieuwe racefiets. Niet alleen omdat deze mooi is, maar ook omdat er security-lekken in zitten. Er zijn een paar simpele stappen mogelijk om te komen tot een sterke verbeteringen van IT Security.

Chris van 't Hof: "Hackers helpen"

‘Ziekenhuis lekt patiëntengegevens’, ‘OV-chipkaart zo lek als een mandje’, ‘Bankierenapp onbetrouwbaar’ – het lijkt wel of tegenwoordig alles te hacken is. Gelukkig hoeft de persoon die dat doet geen cybercrimineel te zijn. Ethisch hackers zoeken naar veiligheidslekken in websites, pasjes, apps en andere informatiesystemen, om anderen te waarschuwen en de criminelen juist voor te zijn.

Edwin van Andel & Wilbert Pijnenburg: "Zijn medewerkers de zwakste schakel of je sterkste security control?"

U besteedt veel tijd en geld aan het inrichten van processen en het aanbrengen van technische maatregelen en we spreken vaak over mensen als de zwakste schakel. Maar is die mens nu een risico, een asset of een beveiligingsmaatregel?

Jasper Gevers: "De meldplicht datalekken geldt alleen voor mijn buurman"

Tijdens de eerste sessie van de dag zal Jasper Gevers, advocaat en partner bij De Haan Advocaten & Notarissen, ingaan op de vraag welke data wel en welke niet mag opgeslagen. Daarnaast bespreekt hij waar je rekening mee moeten houden bij het bewaren van data die valt onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Tevens zal Jasper uiteenzetten voor wie de Meldplicht datalekken geldt. Is dit werkelijk alleen voor grote bedrijven? En betekent het verlies van een USB stick of het versturen van een email aan de verkeerde persoon direct een grote boete?