Biblionet virtualiseert desktops

NewComm IT heeft de opdracht gekregen van Biblionet Groningen voor het leveren, installeren en configureren en van een Private Cloud omgeving op basis van Virtual Desktop Infrastructuur (VDI).

VDI is "desktopvirtualisatie in het datacenter". Het besturingssysteem (Windows7) draait hierbij niet op een lokale computer, maar op de server. Via een thin-client, pc, of tablet kan dit besturingssysteem worden benaderd en gebruikt alsof het hierbij om een lokale installatie op een PC gaat.

Het grote voordeel voor Biblionet is dat een VDI-omgeving vanaf één punt beheerd kan worden en dat voor de eindgebruiker op afstand werken hetzelfde wordt als lokaal werken.

Dit betekent een kostenbesparing op het operationele beheer.

Richard de Vries van Biblionet Groningen zegt "we ontkomen niet aan moderne ICT infrastructuur technieken. We moeten meer toepassingen beheren maar de budgetten nemen af. Efficiency is van het grootste belang".

Biblionet Groningen heeft na een gedegen "Proof of Concept" gekozen voor VDI technieken van VMWare, RES Software en Dell. NewComm IT is de system-integrator. Het betreft hier een omgeving met 800 werkplekken.

Biblionet Groningen is een organisatie bestaande uit ruim 60 bibliotheken, circa 70 bibliobushaltes en een service- en kenniscentrum. Ook de Volksuniversiteit (afdeling Groningen) is onderdeel van Biblionet Groningen.

Ruim 160.000 bibliotheekleden en nog meer inwoners van stad en provincie Groningen maken gebruik van de bibliotheek. Lezen, informatie en educatie vormen de kernfuncties van de bibliotheek en daarmee de core business van Biblionet Groningen.

Meer informatie over Biblionet Groningen vindt u via >deze link.