Distrivers is High Available

Distrivers is leverancier van vers- en convenienceproducten, droge kruidenierswaren en vooral van intelligente maaltijdverstrekkingsconcepten aan zorginstellingen. Vanuit twee centrale regiolocaties - Hoogeveen en Ridderkerk - rijden dagelijks tientallen Distrivers-wagens uit met heerlijke, vers bereide maaltijden en andere (vers)producten naar instellingen en organisaties in heel Nederland. Voor Distrivers betekent leverancier zijn meer dan alleen leveren. Distrivers zorgt ervoor dat de cliënten van zorginstellingen elke dag kunnen genieten van lekkere maaltijden. Goed klaargemaakt, met kwaliteitsingrediënten, smakelijk gepresenteerd. Maaltijden die zorgen voor een goed gevoel.

Omdat deze producten en diensten van Distrivers vragen om tijdkritische processen en hoge beschikbaarheid, heeft Arend-Michiel Brauckman van Distrivers een plan opgesteld om de continuïteit en de beschikbaarheid van de ICT systemen te borgen. Na een uitgebreid selectieproces heeft Distrivers besloten om het plan samen met NewComm IT tot uitvoer te brengen.

In Hoogeveen is de centrale ICT ruimte ingericht. Deze is voorzien van twee zware Dell Poweredge 2950 'dual-quad-core' serversystemen. Deze vormen de basis voor een gevirtualiseerde omgeving. Hiervoor wordt VMware VSphere 4.0 gebruikt, waar een vijftien-tal virtual machines zijn aangemaakt. Het betreft hier onder andere de business-applicatie Axapta, de database SQL en de Terminal Server toepassing. Via een Storage Area Netwerk worden alle data en applicaties benaderd. Hiervoor is een snel iSCSI systeem van Dell EqualLogic (PS6000E dual Controller) ingezet. Als Ethernet routing Switch is gekozen voor een zwaar, jumbo-framing ondersteunende, Nortel ERS5510 systeem.

Hier is een stabiele situatie gecreëerd met systemen en software van Microsoft, Dell, Nortel en VMware.

Op de locatie Emmen (Van der Zee Slagerijen) is een volledig gerepliceerde omgeving ontwikkeld. Identieke systemen en licenties. Bij een calamiteit in Hoogeveen zorgt de functionaliteit 'High Availibility' binnen VMware voor een snelle overname door de systemen in Emmen.

"Het geeft een goed gevoel om de ICT-infrastructuur voor onze kritische appliaties goed onder controle te hebben", zegt Arend-Michiel Brauckman. Hij is tevreden over de producten, kennis en kunde van NewComm IT. "Ook in het natraject blijft NewComm IT erg betrokken. Voor ons is het ook practisch om een partner te hebben waar we met onze vragen terechtkunnen; of het nu operating systemen-, hardware-, virtualisatie- of netwerk-issues betreft."

 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de oplossing bij Distrivers? Bel Jerome Wentink op (0592) 40 78 11.