telefoon-klein Online vergaderen met Microsoft Teams via Outlook NewComm IT0592 40 78 11       email-klein Online vergaderen met Microsoft Teams via Outlook NewComm ITinfo@newcomm.nl       Supportsupport          

NewCommIT_OverOns-medewerkers_header Online vergaderen met Microsoft Teams via Outlook NewComm IT
Online vergaderen met Microsoft Teams via Outlook

Nu het coronavirus flexibiliteit van ons vraagt, krijgen extra veel vragen over de mogelijkheden voor online vergaderen. Microsoft Teams is hierin voor veel organisaties een praktische optie. 

 

Online_vergaderen Online vergaderen met Microsoft Teams via Outlook NewComm IT

 

Gebruik je nog geen Microsoft Teams? Microsoft biedt momenteel een gratis trial aan voor 6 maanden, die via ons te activeren is. Deze is uitsluitend beschikbaar via Microsoft Cloud Service Providers zoals NewComm IT, dus neem gerust contact op als je hier meer over wilt weten.

Microsoft Teams biedt heel veel mogelijkheden. Het faciliteert een moderne manier van samenwerken. Maar één van die mogelijkheden willen we hier uitlichten. Ook als je Teams nog weinig of niet gebruikt, is dit een toegankelijke functionaliteit.

Maak eenvoudig een online vergadering in Teams via Outlook

Vanuit Outlook is het mogelijk een vergadering in te plannen via Microsoft Teams. Dat doe je als volgt:

  1. Vanuit je agenda in Outlook selecteer je een moment voor een vergadering. Klik op 'Nieuwe vergadering', en er opent een nieuw scherm.
  2. Klik op de button 'Teams-vergadering' boven in beeld.
  3. Vul details van de meeting in en nodig personen uit. Ontvangers hoeven niet verplicht een Microsoft account of Teams te hebben.
  4. De genodigde krijgt een mail met link naar de geplande vergadering en kan deelnemen via de app of op het web (https://teams.microsoft.com)
  5. De organisator kan eventueel personen dempen of verwijderen. Tevens scherm delen, etc. Let op dat deze functionaliteit het best werkt vanaf je PC, in plaats van een Cloud-omgeving.

Onderstaande video laat zien hoe je vanuit Outlook iemand uitnodigt en de vergadering opzet. 

Ook via Outlook Web in je browser is deze optie beschikbaar. Klik bij het maken van een afspraak op 'meer opties' en klik dan op de knop 'teams-vergadering'.

Ondersteuning

Nieuwsgierig geworden naar alle functionaliteiten? Kijk eens op https://support.office.com/nl-nl/teams Wil je gebruik maken van de trial licentie of heb je al Teams en heb je ondersteuning nodig? Of een vraag over hoe iets werkt? Neem gerust contact op via 0592-407811 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We hebben ook een artikel geschreven met algemene tips over thuiswerken, dat lees je hier.

Kom er achter wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen