telefoon-klein Hybride vergaderen  NewComm IT0592 40 78 11       email-klein Hybride vergaderen  NewComm ITinfo@newcomm.nl       Supportsupport          

NewCommIT_OverOns-medewerkers_header Hybride vergaderen  NewComm IT
Hybride vergaderen

Logitech2 Hybride vergaderen  NewComm IT

Door de komst van COVID-19 zijn we allemaal in rap tempo bekend geworden met thuiswerken. Dat zorgde op zijn beurt weer voor de nodige uitdagingen. Want opeens moesten we online met elkaar communiceren. En niet alleen intern, maar ook alle externe afspraken vonden over het algemeen plaats via beeldbellen.

Wanneer we met elkaar communiceren via beeldbellen, is er één ding wat zeker is: het moet werken. En het moet goed werken. Daarnaast is het altijd handig om te weten van welk systeem gebruik wordt gemaakt. In deze blog nemen we je mee in een nieuwe manier van vergaderen: hybride vergaderen. Hier bij NewComm IT doen we dit middels Logitech Room Solutions voor Microsoft Teams. Emilie Brugge en Johan Mol leggen je uit wat het is én wat de vele mogelijkheden zijn.

 

Hybride vergaderen

Emilie: “Hybride vergaderen is iets wat blijft. Daardoor is het belangrijk dat dat goed wordt ingericht voor een soepele werkwijze.” Hybride vergaderen is een vorm van vergaderen waarbij er één of meerdere personen online deelnemen en een aantal personen fysiek bij elkaar zitten. Volgens Emilie is dat de toekomst van vergaderen. Het is belangrijk dat zowel de online groep als de groep die fysiek aanwezig is bij een vergadering, zich betrokken voelen. Dat is iets wat je met Microsoft Teams gemakkelijk kunt bewerkstelligen gezien de vele mogelijkheden om het interactief te maken. Naast interactie, is het vooral belangrijk dat de techniek goed is. En dan met name de techniek op locatie.

Logitech Room Solutions

Zoals al eerder aangegeven, werken we bij NewComm IT met Logitech Room Solutions speciaal ontwikkeld voor Microsoft Teams. Wij hebben dit systeem als meest geschikt bevonden. Het systeem beschikt bijvoorbeeld over een interactieve camera met zoomfunctie. De camera kan dusdanig ingesteld worden dat wanneer er bijvoorbeeld slechts één persoon aanwezig is, de camera een focus of zoom aanbrengt om de deelnemer beter in beeld te krijgen. Hij past zich ook automatisch aan de lichtval in de vergaderruimte aan waardoor ook met bijvoorbeeld tegenlicht de deelnemers goed zichtbaar blijven.

Daarnaast is Logitech Room Solutions voorzien van een handige tablet. Vanaf de tablet bestuur je het systeem met het grootste gemak. Ook de microfoon van het systeem is bijzonder. Johan: “Niet alleen wordt het geluid mooi gedempt, maar ook het geluidsniveau wordt gereguleerd. Mensen die van nature wat zachter praten, hoor je even hard als mensen met een wat luidere stem. Zo kun je iedereen in de ruimte perfect horen.” Het is mogelijk om het systeem aan te passen aan verschillende groottes van ruimtes. Zo kun je tevens je pakket gemakkelijk uitbreiden. Het systeem groeit echt met je mee.

Verder beschikt het systeem over handige snufjes en functies. Johan: “Wanneer jij in een andere Teams meeting zit op je laptop, en je betreed de ruimte waar het systeem is ingericht, schakel je automatisch over op Room Solutions. Verder beschikt het systeem over een Bluetooth beacon. Zo zie jij meteen of die ene ruimte nog beschikbaar is om jouw vergadering in voort te zetten. Met één druk op de knop schakel je over.” Bij het systeem wordt standaard een HDMI kabel geleverd. Zo kun je met gemak je scherm delen met de rest van de aanwezigen. Wat betreft het delen van het scherm is de Swytch een ontzettend krachtige add-on. De Swytch is gemaakt op basis van een innovatief ontwerp dat de compatibiliteit maximaliseert en de DisplayLink® Plug-and-Display-technologie bevat. Het systeem biedt een laptopverbinding met één kabel naar de conferentiecamera en het beeldscherm in een ruimte. Dit maakt het makkelijker voor teams om te vergaderen, presenteren en streamen via welke service dan ook.

Het mooie van het systeem is dat het geschikt is voor zowel kleine bedrijven als voor de grotere bedrijven. Dit omdat je het systeem kunt opschalen tot vergaderingen van maar liefst 50 actieve deelnemers. Zo zijn er drie pakketten: small, medium en large. Het pakket Small is voor ongeveer 5 deelnemers, Medium tot ongeveer 10 deelnemers en Large is geschikt voor vergaderingen tot 50 actieve deelnemers.

Implementatie en veiligheid

NewComm IT is niet alleen leverancier van het systeem, maar kan dit ook heel gemakkelijk op locatie implementeren. Onze netwerkengineers zijn gespecialiseerd in het technische aspect van dit product en onze Microsoft 365 Consultants, kunnen indien nodig de integratie met Microsoft Teams realiseren. Daarnaast kunnen wij vanuit NewComm IT support leveren op deze oplossing, door simpelweg onze supportafdeling te bellen. Bij eventuele uitdagingen kunnen wij dan op afstand of indien nodig op locatie assisteren.

Naast support, dragen wij ook zorg voor de veiligheid van het systeem. Wij gebruiken software om het systeem up-to-date te houden en te monitoren. Daarnaast is het zo dat wij het systeem in een apart netwerk integreren, zodat het voor hackers moeilijker wordt om in het systeem te komen. Ook zorgen wij natuurlijk voor sterke wachtwoorden.

Ben jij benieuwd naar de Logitech Room Solutions voor Microsoft Teams? Maak dan nu een afspraak voor een online demo van 30 minuten. Deze demo vindt plaats in het desbetreffende systeem zodat je het zelf kunt ervaren. Daarnaast nemen we je mee in alle mogelijkheden. We hebben diverse bundels samengesteld, bestaande uit hardware, installatie en een korte training.

 

Kom er achter wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen