telefoon-klein 13 februari: Educatie special - Back-up of Bitcoin NewComm IT0592 40 78 11       email-klein 13 februari: Educatie special - Back-up of Bitcoin NewComm ITinfo@newcomm.nl       Supportsupport          

13 februari: Educatie special - Back-up of Bitcoin
NewCommIT_Evenementen_header 13 februari: Educatie special - Back-up of Bitcoin NewComm IT

Een sessie speciaal voor het onderwijs, georganiseerd in samenwerking met Onderwijsgroep Noord. Ben jij actief binnen¬†het ONDERWIJS¬†en verantwoordelijk voor¬†IT en/of CONTINU√ŹTEIT¬†van de organisatie? Kom dan op 13 februari naar GRONINGEN en laat je informeren door NewComm IT en Onderwijsgroep Noord. Meld je aan

educatie-special2 13 februari: Educatie special - Back-up of Bitcoin NewComm IT

Cybercriminaliteit

De risico's en gevolgen van cybercriminaliteit zijn momenteel weer volop zichtbaar in de media: stijging cybercriminaliteit, wisselkantoor getroffen door ransomware, hackers publiceren data na niet betalen losgeld, schadevergoeding voor slachtoffers datalek en hackpoging dwingt Medisch Centrum Leeuwarden tot noodmaatregelen. Een greep uit de actualiteiten van slechts de eerste weken van 2020.

Onderwijssector

Ook de onderwijssector blijft niet buiten schot. Sterker nog, het is een bewust doelwit, blijkt uit de case van Universiteit Maastricht. Vooral uit deze case vallen veel lessen te trekken. Daarom organiseren wij samen met Onderwijsgroep Noord speciaal voor educatieve instellingen deze Educatie special: Back-up of Bitcoin.

Wat als...

We weten inmiddels allemaal aardig goed welke uitdagingen er zijn en welke risico's dit met zich meebrengt. Er is veel aandacht voor preventie en bewustwording, en deze thema's blijven ook onverminderd belangrijk.

Maar is er goed nagedacht over 'wat-als'? De case van Maastricht toont in elk geval aan dat het hebben van een back-up an sich zeker niet voldoende is. We gaan deze ochtend in op vragen als: 'hoe beperk ik de downtime na een incident?' en 'hoe voorkom je het betalen van losgeld als redmiddel?'. Uiteraard gaan we ook in op het voorkomen van deze incidenten door preventie.

Specialisten van Onderwijsgroep Noord gaan in op zaken die zij hebben opgepakt om zich beter te wapenen. Tenslotte zullen er 2 gastsprekers aansluiten: een adviseur informatiebeveiliging van Surity en een Advocaat IT Recht van De Haan Advocaten & Notarissen. 

Programma

De volgende thema's zullen aan bod komen:

  • Introductie en bespreking case 'Maastricht'
  • Back-up strategie
    • Uitdagingen en aandachtspunten
    • Quick wins en best practices
  • In de praktijk: Onderwijsgroep Noord
  • Preventie: voorkomen blijf beter dan genezen
  • Juridische aspecten rondom hacks en losgeld

Dit event wordt aangeraden voor zowel IT management als bestuurders. Kom je samen, dan is het nog waardevoller.  

Aanmelden

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden. Wilt u de presentatie ontvangen of meer informatie over dit thema? Neem dan gerust contact met ons op.