telefoon-klein GSV NewComm IT0592 40 78 11       email-klein GSV NewComm ITinfo@newcomm.nl       Supportsupport          

GSV

De Regionale basisschool Groningse Schoolvereniging (GSV) beschikt sinds kort over een Virtual Private Network (VPN). Zo worden de verschillende netwerken aan elkaar gekoppeld tot één centraal beveiligd netwerk. Leerlingen en docenten kunnen op deze manier vanaf meerdere locaties op een veilige manier werken en toegang krijgen tot bestanden.

Dankzij de ingebruikname van een derde locatie waren we genoodzaakt om een nieuwe oplossing te vinden voor het delen van informatie binnen de organisatie en bovenal hoe het netwerk beveiligd moest worden. Daarom heeft NewComm IT een VPN oplossing gebouwd op basis van een firewalling concept. Iedere locatie van de GSV is voorzien van een Dell SonicWALL, een next generation firewall met de meest moderne beveiligingstechnieken.

De schoolomgeving moet een veilige plek zijn voor onze kinderen en onze medewerkers. Waar vroeger alleen werd gedacht aan een veilige route van en naar school en een veilig speelplein, is veiligheid op het gebied van ICT steeds belangrijker geworden op scholen. Dankzij het advies en de implementatie van NewComm IT heeft GSV een goede stap gezet naar een veilige ICT omgeving.

Edgar Been is projectbegeleider bij GSV.