telefoon-klein Thuiswerken tijdens het coronavirus NewComm IT0592 40 78 11       email-klein Thuiswerken tijdens het coronavirus NewComm ITinfo@newcomm.nl       Supportsupport          

NewCommIT_Nieuws_header Thuiswerken tijdens het coronavirus NewComm IT
Thuiswerken tijdens het coronavirus

Momenteel is er veel te doen omtrent het coronavirus en de impact die dit heeft op onze werkzaamheden. Het advies is thuis te werken indien dit mogelijk is. Wij krijgen al diverse vragen van klanten, hoe zij zaken zoals vergaderen op afstand snel kunnen faciliteren. In dit artikel geven wij enkele praktische tips. Wij vullen dit artikel aan als er meer tips en adviezen zijn.

Thuiswerken Thuiswerken tijdens het coronavirus NewComm IT

1. Cloud werkplek

Organisaties met een digitale werkomgeving of Online Werkplek, zoals Easy-Cloud en Office 365, kunnen vaak al eenvoudig thuiswerken. Uiteraard is dit niet heel snel te implementeren als je dit nog niet hebt. Wij merken dat veel mensen die normaal thuis niet in kunnen loggen, dit nu wel willen doen. Hiervoor is het in veel gevallen nodig medewerkers te voorzien via een mogelijkheid om middels twee-factor authenticatie in te loggen. Dit is via de beheerder meestal wel vrij snel te faciliteren.

2. VPN

Andere organisaties verbinden met het voorzieningen via een VPN-verbinding. Het is handig om even naar het aantal licenties hiervoor te kijken, en dit zo nodig uit te breiden. Ook dit is relatief snel te regelen. 

3. Thuiswerkplek

Heb je geen apparaat waar je thuis op kunt werken? Overleg dan of het mogelijk is via een eigen apparaat te kunnen verbinden met webapplicaties (Office 365 werkt ook prima in een browser) of de Cloud-omgeving. Verder kun je overwegen voorzieningen van kantoor tijdelijk mee naar huis te nemen, zoals toetsenbord en muis of scherm en dock zodat je prettiger en ergonomischer op een laptop kunt werken. 

4. WiFi & 4G

Een thuisnetwerk is vaak niet zo stabiel als op kantoor, zeker als je verbindt via WiFi. Een goed alternatief is een persoonlijke WiFi hotspot via het 4G netwerk van je mobiele telefoon in te stellen. Ook nog eens veiliger dan een gastennetwerk als je ergens anders bent dan thuis. Houd wel je de lader van je telefoon bij de hand, deze functionaliteit gebruikt veel energie. 

5. Online vergaderen

Wij krijgen veel vragen over de mogelijkheden voor online vergaderen. Microsoft Teams is hierin voor veel organisaties een praktische optie. Gebruik je nog geen Microsoft Teams? Microsoft biedt momenteel een gratis trial aan voor 6 maanden, die via ons beschikbaar is. Houd er rekening mee dat soms bepaalde zaken geactiveerd moeten worden door de beheerder, en daarnaast werkt digitaal vergaderen meestal niet zo goed vanuit een Cloud-omgeving, maar beter vanaf een PC, laptop of tablet. Educatieve en overheidsinstellingen zijn hier helaas uitgesloten van de trial, maar ook in deze gevallen kunnen wij ondersteunen met praktische mogelijkheden voor bijvoorbeeld een les of vergadering op afstand. Er zijn nog veel meer tools die dergelijke functionaliteit bieden, maar pas wel op met het ad hoc in gebruik nemen van een onbekende tool. 

In dit artikel lees je meer over online vergaderen met Microsoft Teams

6. Bellen

Veel moderne telefonie-oplossingen ondersteunen ‘mobile twinning’. Hiermee kun je ook op je mobiele telefoon bereikbaar zijn vanaf een vast nummer. Daarnaast is er soms een desktopapplicatie of webphone beschikbaar. 

7. Houd het veilig

Thuiswerken is prima mogelijk, bij de juiste voorzieningen. Maar als het even tijdelijk improviseren is, liggen risico's op de loer. Even een document naar de privémail doorsturen om thuis verder te kunnen werken? Liever niet. Een mailtje van een onbekend e-mailadres? Check het even telefonisch of het klopt. Maak duidelijke afspraken met elkaar, en maak bij elke handeling de afweging: is dit veilig om te doen? En, zit je op een onbekende of openbare plek? Gebruik dan liever de 4G verbinding van je telefoon, door een persoonlijke WiFi hotspot aan te maken. 

Ondersteuning

Heeft u ondersteuning nodig of een vraag over hoe iets werkt? Neem gerust contact op via 0592-407811 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kom er achter wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen