telefoon-klein Driedubbele back-up voor RTV Drenthe NewComm IT0592 40 78 11       email-klein Driedubbele back-up voor RTV Drenthe NewComm ITinfo@newcomm.nl       Supportsupport          

NewCommIT_Nieuws_header Driedubbele back-up voor RTV Drenthe NewComm IT
Driedubbele back-up voor RTV Drenthe

rtvdrenthe1920x700 Driedubbele back-up voor RTV Drenthe NewComm IT

EEN VERSNIPPERDE IT-INFRASTRUCTUUR EN HONDERDEN TERABYTES AAN INFORMATIE, DAT IS WAAR RTV DRENTHE MEE AANKLOPTE. EEN PROFESSIONELE OPLOSSING MET EEN DRIEDUBBELE BACK-UP EN EEN FIJNE SAMENWERKING TUSSEN TWEE DRENTSE PARTIJEN WAS HET RESULTAAT.

Met een databank als dat van RTV Drenthe, waar duizenden video’s en foto’s opgeslagen zijn, wil je zeker weten dat je back-up goed geregeld is. Hoofd Mediatechniek en ICT Jorg Ebbers van RTV Drenthe vertelt: “Wij moeten altijd kunnen uitzenden voor de regio Drenthe, dus materiaal beschikbaar hebben is ontzettend belangrijk. We willen onze content jaren bewaren, zodat we eruit kunnen putten als het nodig is. Ons IT-netwerk is heel specifiek, dus we hebben een goede partij nodig die alle facetten van het IT-netwerk in de vingers heeft.”

“Natuurlijk is kwaliteit het belangrijkst, de kennis leveren die nodig is en op de hoogte zijn van nieuwe producten en ontwikkelingen,” zegt Ebbers. “Dat het een Drentse organisatie is, is voor ons een extra pluspunt.”

BESCHERM JE DATA
Een betrouwbare en efficiënte manier om data op te slaan, dat is waar de behoefte van RTV Drenthe lag. Hoe pak je dat aan? “Als bedrijf wil je eigenlijk drie vormen van back-up,” vertelt salesmanager Wiebren Dijkstra. “Ten eerste op je eigen locatie, dicht bij je primaire data, zodat je snel kunt herstellen als het nodig is. Een externe back-up zorgt ervoor dat je data niet verloren gaat als er bijvoorbeeld brand uitbreekt in jouw pand. En een offline back-up is de meest recente toevoeging voor RTV Drenthe, als verzekering in het geval van een ramsomware aanval.”

CYBERCRIMINALITEIT
De grootste vorm van bedreiging voor je data is tegenwoordig cybercriminaliteit. Met een offline back-up blijven bestanden uit handen van hackers. “Je wil de beschikbaarheid en integriteit van je data waarborgen”, vertelt Dijkstra. “Daarom is een offline back-up een extra veilige optie, omdat hackers daar in principe niet bij kunnen. In principe, want 100% zekerheid is niet te realiseren.”

FIJNE SAMENWERKING
Twee Drentse organisaties die intensief samenwerken, daar zijn beide partijen blij mee. “Natuurlijk is kwaliteit het belangrijkst, de kennis leveren die nodig is en op de hoogte zijn van nieuwe producten en ontwikkelingen,” zegt Ebbers. “Dat het een Drentse organisatie is, is voor ons een extra pluspunt.” Ook Dijkstra is blij met de samenwerking. “We werken op meerdere vlakken samen en hebben een goede klik. Via de kanalen van RTV Drenthe wordt ook de zichtbaarheid van NewComm vergroot. Zo hebben we al een aantal mooie projecten gedaan waarbij beide partijen floreren.”

 

Kom er achter wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen