0592 40 78 11       info@newcomm.nl       Supportsupport          

10 april 2017 - Drie ondernemers zijn in de race voor de titel Het Vitaalste Bedrijf van Drenthe. NewComm IT, installatiebedrijf Energiewacht en ICT-bedrijf Verentis lopen voorop als het gaat om het gezond houden van hun medewerkers. Op woensdag 12 april wordt bekend gemaakt bekend welke ondernemer zich een jaar lang Het Vitaalste Bedrijf van Drenthe mag noemen.

De drie bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om strategie, gezondheid & vitaliteit, cultuur & leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie & betrokkenheid. De medewerkers van NewComm IT zijn trots op hun bedrijf, het vitaliteitsprogramma wordt breed gedragen en iedereen denkt mee over duurzame inzetbaarheid, zelfs familieleden. Bij Energiewacht is een speciaal programma opgezet waar balans, voeding, ontspanning en bewegen een grote rol spelen. Verentis biedt gratis fruit aan medewerkers en persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd. Met een eigen Verentis academy wordt invulling gegeven aan mentale vitaliteit.

“Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten”, zegt jurylid Van den Hoogenband. “Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om omgaan met stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers.”

Vitaalste Bedrijf van Nederland
De Drentse winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt eind november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De winnaar neemt het stokje dan over van grafimediabedrijf Zalsman uit Zwolle, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen. De broers Verlind van Zalsman hebben een vitaliteitsprogramma opgezet waarbij werknemers hulp krijgen van een personal coach om hun leefstijl te verbeteren. Het ziekteverzuim daalde van 4 naar 2%.

 

Over Het Vitaalste Bedrijf
De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.