0592 40 78 11       info@newcomm.nl       Supportsupport          

29 mei 2017Natuurlijk sporen we je niet aan om ransomware aan te schaffen, maar een artikel met deze titel verscheen eergisteren bij de NOS. Ransomware is kort gezegd een virus waarmee een computer vergrendeld wordt. Na het betalen van losgeld aan de verspreider van het virus wordt de computer weer ontgrendeld. Naar aanleiding van het nieuws rondom de Wannacry ransomware twee weken terug, onderzochten journalisten van de NOS of je eenvoudig aan ransomware kunt komen. Dat blijkt kinderlijk eenvoudig te zijn.

Voor slechts 300 euro heb je een ransomware programma dat je naar eigen wens in kunt stellen en binnen 24 uur kunt verspreiden. Zo kun je zelf instellen welke tekst slachtoffers te zien krijgen en hoeveel geld ze moeten betalen om hun computer weer te ontsleutelen.

Dit artikel laat zien waarom ransomware zo’n probleem is. Het is niet moeilijk om ransomware te verspreiden en dankzij bitcoin kunnen criminelen anoniem geld vragen aan slachtoffers. Omdat voorkomen beter is dan genezen, blijven een goede IT-security én back-ups noodzakelijk. Hulp nodig hierbij? Bel ons!

Bron: http://nos.nl/artikel/2175410-ransomware-kopen-fluitje-van-een-cent.html