0592 40 78 11       info@newcomm.nl       Supportsupport          

it-security

Door een fout in de website van kredietverstrekker AutoCash was het mogelijk om de maandsalarissen, woonlasten en andere gevoelige gegevens van 20.000 Nederlandse autokopers in te zien. Bij het inloggen kon je door simpel een cijfertje in de url aan te passen de privégegevens van andere mensen met een AutoCash-krediet inzien.

Dit nieuws heeft RTL Z deze week bekendgemaakt. Complete persoonsgegevens, waaronder volledige naam, woonadres, telefoonnummer, het IBAN-rekeningnummer en de maandelijkse krediet- of leasekosten waren in te zien. Deze privégegevens zijn een goudmijn voor criminelen. Door het toevoegen van de gegevens aan een valse email zijn mensen sneller geneigd om bijlages te openen of op linkjes te drukken, waarna de computer met bijvoorbeeld ransomware wordt besmet.

Dit soort lekken komen vaak voor en is meestal een teken dat een bedrijf zijn algehele databeveiliging niet op orde heeft. Wilt u meer informatie over een goede beveiliging van uw gegevens? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0592-407811 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

https://www.rtlnieuws.nl/nederland/privegegevens-20000-autokopers-op-straat-door-lek-kredietverstrekker