0592 40 78 11       info@newcomm.nl       Supportsupport          

De Kamer van Koophandel presenteerde vorige week het rapport ‘Preventie door het mkb tegen digitale fraude’. En om maar meteen met de deur in huis te vallen; de uitkomsten van dat rapport zijn behoorlijk schrikbarend. Zo geeft een derde van de mkb’ers aan weinig tot geen kennis over het voorkomen van (digitale) fraude te hebben.

Een vijfde van de mkb’ers zoekt nooit naar informatie over het voorkomen van digitale fraude. Blijkbaar is er een aanzienlijk groep die er van uitgaat dat hem of haar niets overkomt. En juist in die gedachtegang schuilt een groot gevaar. U kunt het vergelijken met een inbreker. Wanneer uw buurman zijn achterdeur op slot heeft en u heeft uw achterdeur open staan, is de kans dat de inbreker bij u naar binnen gaat groter.

Een kwart van de respondenten heeft het afgelopen jaar te maken gehad met digitale fraude. Er wordt vaak gedacht dat IT security duur is en dat alleen grote bedrijven hier gevoelig voor zijn. Maar het kan juist iedereen overkomen en wanneer u te laat bent is de schade vaak groot. Daarom loont het echt om te investeren in IT security en daarbij gebruik te maken van back-ups, een firewall etc..

De rol van internet in het dagelijks leven is nu al groot en het wordt alleen maar groter. U moet zich daarom niet afvragen of, maar hoe u zichzelf gaat beveiligen tegen digitale fraude. NewComm IT biedt daarvoor de juiste oplossingen, ook voor mkb’ers. Bent u benieuwd geworden hoe we u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Via de link kunt u het persbericht en het rapport van de KvK lezen: 

https://www.kvk.nl/over-de-kvk/media-en-pers/nieuws-en-persberichten/preventie-door-het-mkb-tegen-digitale-fraude-kan-beter/