telefoon-klein Nijburg Industry Group, klaar voor de toekomst! NewComm IT0592 40 78 11       email-klein Nijburg Industry Group, klaar voor de toekomst! NewComm ITinfo@newcomm.nl       Supportsupport          

Nijburg Industry Group

klaar voor de toekomst!

Van een verhuizing naar een datacentrum tot een nieuw IT-partnership... Bij Nijburg Industry Group is er, sinds eind 2016, veel veranderd op het gebied van IT. Dat was ook noodzakelijk. Nijburg Industry Group is totaalleverancier op het gebied van klimaattechniek en bestaat uit drie divisies en een eigen fabriek. De verschillende bedrijven hebben ieder hun eigen specialisme en werken intensief samen. Nationaal en internationaal.

Het spreekt voor zich dat een betrouwbare IT-infrastructuur noodzakelijk is voor een intensieve samenwerking tussen de bedrijven. De IT-infrastructuur bij Nijburg Industry Group voldeed niet. De apparatuur was verouderd en presteerde daarom niet goed. Snelheid en stabiliteit waren ook onder de maat.

Extern datacentrum
Daarom zijn Nijburg Industry Group en NewComm IT eind 2016 een IT-partnership aangegaan. Er is sindsdien in korte tijd veel gedaan om het bedrijf toekomstbestendig te maken. Als eerste is het server- en storagepark verhuisd naar een extern datacentrum. De verhuizing naar het externe datacentrum voorkwam een grote investering en garandeert daarnaast continuïteit. ICT Manager Klaas Schaart legt uit: ‘We hebben een goed geconditioneerde ruimte in gebruik genomen. We besparen stroomkosten en we hoeven zelf geen onderhoud te plegen.’ 

Prestaties, beschikbaarheid en continuïteit
‘Er wordt steeds meer snelheid en betrouwbaarheid gevraagd.’ Gaat Schaart verder, ‘Op willekeurige momenten van de dag. Dat komt door het thuiswerken. Het moet allemaal sneller, beter en efficiënter. Dat lukt alleen als je IT-infrastructuur meegaat met de tijd.’

Door intensief samen te werken hebben NewComm IT en Nijburg Industry Group ervoor gezorgd dat de IT-infrastructuur meegaat met de tijd en ook klaar is voor de toekomst. Het server- en storageplatform is gemoderniseerd en uitgebreid. En waar dat nodig was zijn er upgrades uitgevoerd.

Het gevolg in de dagelijkse praktijk? Een hoge mate van prestaties, beschikbaarheid en continuïteit.
Om de continuïteit nog meer te verbeteren, is er voor gekozen om een back-up en herstel omgeving op basis van VEEAM te implementeren. Back-up en herstel zijn erg belangrijk om schade te voorkomen wanneer er iets verkeerd gaat. Het zorgt er voor dat de kans op dataverlies en de hersteltijd minimaal zijn. Het is een betrouwbare oplossing waarmee Nijburg Industry Group zorgeloos door kan werken.

Een volwaardig partnership
Er is in korte tijd veel gedaan. Nadat de genoemde oplossingen zijn geïmplementeerd, voert NewComm IT het beheer uit en worden de beschikbaarheid en prestaties continu gemonitord. Omdat IT continu in ontwikkeling is, wordt er veel overlegd tussen beide partijen.

Zo blijft Nijburg Industry Group meegaan met de nieuwste ontwikkelingen en zijn ze klaar voor de toekomst. Zowel NewComm IT als Nijburg Industry Group zijn erg tevreden over het resultaat, de samenwerking en de huidige situatie. Klaas Schaart hierover: “NewComm IT is een partij die met ons meedenkt en ons bijstaat met raad en daad”. De beide partijen zien de toekomst van hun IT-samenwerking dan ook met veel plezier en vertrouwen tegemoet.