telefoon-klein VNN kiest voor Newcomm IT NewComm IT0592 40 78 11       email-klein VNN kiest voor Newcomm IT NewComm ITinfo@newcomm.nl       Supportsupport          

Verslavingszorg Noord Nederland

VNN (Verslavingszorg Noord Nederland) wil mensen met verslavingsproblemen een perspectief op een ander en een beter leven bieden. Familieleden en andere naasten van iemand met verslavingsproblematiek kunnen er ook aankloppen. Het is een grote organisatie met 30 locaties verspreid over Groningen, Drenthe en Friesland. VNN heeft bijna 1.000 werknemers in dienst; van verslavingsartsen, psychologen en verpleegkundigen tot stafpersoneel.

VNN stelt hoge eisen aan de veiligheid en beschikbaarheid van haar IT-infrastructuur. Er wordt vanuit VNN gewerkt met gevoelige cliëntgegevens. Daarnaast werkt VNN veel in samenwerkingsverbanden met andere organisaties zoals GGZ Nederland en reclassering. Het uitwisselen van gegevens is hierin van groot belang en een veilige IT omgeving is dus cruciaal. De beveiliging van deze gegevens heeft voor VNN de hoogste prioriteit. Maar naast veiligheid is beschikbaarheid van het netwerk ook van groot belang. De medewerkers zitten verspreid over meerdere locaties en die moeten zonder down time, 24 uur per dag, 7 dagen per week bij hun documenten, applicaties en systemen kunnen.

VNN was daarom op zoek naar een complete IT-infrastructuur die voldoet aan de volgende eisen:

  • Betrouwbare opslag van informatie en dossiers
  • Zeer hoge beschikbaarheid van de toepassingen
  • Integere back-up en replica omgeving
  • Optimale beveiliging

Het spreekt voor zich dat dit een ambitieus project is en dat VNN een partij zocht die dit vlekkeloos uit kan voeren, met inachtneming van de betreffende eisen en wensen. De keuze is hierbij gevallen op NewComm IT. Dit op basis van de kennis en ervaring in goed projectmanagement en de knowhow die aanwezig is op het gebied van beschikbaarheid en veiligheid van IT-infrastructuur.

Jan Smit, Manager ICT bij VNN legt uit waarom NewComm IT een voor de hand liggende keuze is: ‘We zochten een betrouwbare partner, die bewezen kwaliteit in huis heeft. NewComm IT past perfect in dat plaatje. Ze zijn expert op het gebied van ICT’.

NewComm IT hecht veel waarde aan een goede samenwerking, want samenwerken is essentieel om projecten van deze grootte succesvol te laten zijn. Daarom is in samenwerking met VNN en Dell EMC het nieuwe concept ontwikkeld, geleverd en geïmplementeerd. Om dergelijke projecten goed te kunnen laten verlopen heeft NewComm IT de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de kennis van de mensen. “De kennis van mensen maakt dat we in staat zijn de juiste soft- en hardware aan elkaar te koppelen. Maar bovenal dat we snel kunnen anticiperen. Dergelijke projecten zijn voornamelijk uitdagend omdat er elke keer opnieuw een passende oplossing voor nieuwe uitdagingen gezocht wordt. Innovatieve oplossingen ontstaan vaak door bestaande concepten op een nieuwe manier met elkaar te verbinden. Om dat te kunnen doen is er kennis en ervaring nodig. Daarom is ons personeel de belangrijkste troef van NewComm IT en de soft- en hardware secundair” aldus Stefan Zevenberg, directeur bij NewComm IT.  

‘Onder een rijdende bus de wielen vervangen’


Het complete datacentrum van VNN is in samenwerking met NewComm IT en Dell EMC verhuisd. Dit is een ingewikkelde operatie, want ook tijdens de verhuizing moeten alle systemen blijven draaien en betrouwbaar zijn. Je kunt het vergelijken met onder een rijdende bus de wielen vervangen en er tegelijkertijd voor zorgen dat de bus goed blijft rijden. Een project waarbij een goede voorbereiding en een goede afstemming tussen de partijen noodzakelijk is om het tot een succes te maken.

‘In ons geval ontkwamen we er niet aan dat we een aantal uurtjes down waren’, blikt Jurrien de Waaij, projectleider ICT van VNN terug. ‘Daarom hebben we er voor gekozen om dit op een zaterdag te doen. Zo was de overlast minimaal. Omdat de voorbereiding erg goed was, is dit super verlopen en hebben we er bijna niks van gemerkt.’

‘Het liep zelfs beter dan gepland’, vult Jan Smit aan. ‘Het was een erg grote operatie en we waren eerder dan verwacht weer operationeel. Alles is verlopen binnen de geplande schema’s. Alle hardware voldoet nu aan de hedendaagse standaarden en we maken nu gebruik van de beste methodes.’

Sinds de overstap verzorgt NewComm IT haar managementservice op alle apparatuur. Dit houdt in dat NewComm IT het datacentrum op afstand monitort en beheert, in samenwerking met VNN. NewComm IT zorgt ervoor dat alles actueel wordt gehouden. Met de nieuwste software, patches en de hoogste mate van veiligheid. Storingen en updates worden door NewComm IT geconstateerd en in overleg zo snel mogelijk verholpen.

Snel kunnen schakelen
Wat is het geheim achter deze succesvolle samenwerking? NewComm IT kan snel schakelen, vindt kwaliteit belangrijk en werkt projectmatig. Men is toegespitst op maatwerkoplossingen die zorgen voor maximale beschikbaarheid van applicaties, documenten en systemen met de juiste borging van de veiligheid. De reactie van Jan Smit wanneer hij wordt gevraagd hoe hij de samenwerking met NewComm IT ervaart spreekt voor zich: ‘Ik vind NewComm IT een fijne en betrouwbare partner. Ze leveren wat je met ze bespreekt en ze geven aan wat ze niet kunnen. Die eerlijkheid en openheid waardeer ik. Ze komen hun beloftes na en hebben de juiste personen, met de focus expertise, op de juiste plek.’

‘Bij NewComm IT werken deskundige mensen’, beaamt Jurrien de Waaij. ‘We hebben een goede klik, hun kennis is uitstekend maar ze kunnen ook de vertaalslag maken naar de situatie waar wij in zitten. Zodoende komen ze tot een kant en klare, maar wel geheel persoonlijke oplossing. Een manier van werken waardoor je als klant precies weet waar je aan toe bent. En dat past perfect bij VVN”.